Vardagsmat
Dags för lite mer vardagsbetonade rätter i provköket på Godare Mat, det har blivit väldigt mycket pajer i och med arbetet med Lilla Pajboken, uppföljaren till Vardagskocken.
Missa inte att du får en hel vecka som uppgraderad medlem när du blir medlem på Godare Mat...
Tomatdoftande vitkålsgryta med pannbiff
Ingredienser 6-8 portioner:
10 st pannbiffar (ca 500 g)
1 gul lök
2 brk krossade tomater
5 dl vatten
500-750 g vitkål
3 vitlöksklyftor
1 msk basilika
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 köttbuljongtärning
2 msk maizena
Tillagning:
Stek pannbiffarna i lite olja i en stekplåt. Lägg dem att svalna på en tallrik.
Skala och strimla löken fint. Fräs den i stekplåten under omrörning utan att den får färg.
Skär pannbiffarna i centimeterbreda strimlor. Lägg löken och pannbiffsstrimlorna i en gryta. Häll den krossade tomaten i grytan. Pressa vitlöken över och tillsätt vattnet, basilikan, saltet, vitpepparn och buljongtärningen.
Ansa vitkålen och strimla den fint. Tillsätt den till grytan.
Rör om så att allt blandas. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Rör om då och då.
Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Ta av från värmen.
Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar. Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Missa inte att du får en hel vecka som uppgraderad medlem när du blir medlem på Godare Mat...

Ingredienser 6-8 portioner:
10 st pannbiffar (ca 500 g)
1 gul lök
2 brk krossade tomater
5 dl vatten
500-750 g vitkål
3 vitlöksklyftor
1 msk basilika
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 köttbuljongtärning
2 msk maizena
Tillagning:
Stek pannbiffarna i lite olja i en stekplåt. Lägg dem att svalna på en tallrik.
Skala och strimla löken fint. Fräs den i stekplåten under omrörning utan att den får färg.
Skär pannbiffarna i centimeterbreda strimlor. Lägg löken och pannbiffsstrimlorna i en gryta. Häll den krossade tomaten i grytan. Pressa vitlöken över och tillsätt vattnet, basilikan, saltet, vitpepparn och buljongtärningen.
Ansa vitkålen och strimla den fint. Tillsätt den till grytan.
Rör om så att allt blandas. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Rör om då och då.
Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Ta av från värmen.
Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar. Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback