Veggie-mat
Är du vegetarian eller bara vill prova att laga vegetariskt? Varför inte investera i Lilla Pajboken och testa alla läckra vegetariska pajerna där?
Eller så kan du bli medlem på Godare Mat och få tillgång till ännu fler vegetariska recept...
Ett exempel på de goda pajerna i Lilla Pajboken...
Ost- och lökpaj
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
1-2 kokta kalla morötter, ca 150 g
3 dl vetemjöl
1/2 tsk riven muskot
50 g margarin
1 1/2 msk kallt vatten
Fyllning:
5 gula lökar
4 ägg
3 dl riven ost
3 vitlöksklyftor
1 krm vitpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
Tillagning:
Riv den kokta moroten fint. Hacka samman mjöl, muskot, morot och margarin till en smulig massa.
Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten, ca 24 cm i diameter, nagga degbottnen med en gaffel. Låt formen stå i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja ca 20 min på svag värme, utan att den tar färg.
Blanda löken med pressad vitlök, ägg, riven ost och kryddor. Häll blandningen i pajskalet.
Grädda i längst ner i ugnen vid 200° i 35-45 min tills den fått fin färg.
Låt pajen svalna lite i formen och servera den med en blandad sallad och en klick crème fraiche.
Lilla Pajboken och Godare Mat
Eller så kan du bli medlem på Godare Mat och få tillgång till ännu fler vegetariska recept...
Ett exempel på de goda pajerna i Lilla Pajboken...
Ost- och lökpaj
Ingredienser 6-8 portioner:
Pajdeg:
1-2 kokta kalla morötter, ca 150 g
3 dl vetemjöl
1/2 tsk riven muskot
50 g margarin
1 1/2 msk kallt vatten
Fyllning:
5 gula lökar
4 ägg
3 dl riven ost
3 vitlöksklyftor
1 krm vitpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
Tillagning:
Riv den kokta moroten fint. Hacka samman mjöl, muskot, morot och margarin till en smulig massa.
Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten, ca 24 cm i diameter, nagga degbottnen med en gaffel. Låt formen stå i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja ca 20 min på svag värme, utan att den tar färg.
Blanda löken med pressad vitlök, ägg, riven ost och kryddor. Häll blandningen i pajskalet.
Grädda i längst ner i ugnen vid 200° i 35-45 min tills den fått fin färg.
Låt pajen svalna lite i formen och servera den med en blandad sallad och en klick crème fraiche.
Lilla Pajboken och Godare Mat
Kommentarer
Trackback