Brun jul

Ibland blir det inte som man planerat, det erfor jag igår. Så fullt upp med jobb att det inte fanns tid att skriva ett enda litet inlägg. Nu fortsätter jag dock jultemat med ett tillbehör som brukar finnas på många julbord runt om i landet. Det här receptet är ett bidrag från en Vardagskock på Godare Mat.
 
Brunkål
 
Ingredienser 6 portioner:
 
2 kg vitkål
ca 4 msk smör
3 msk mörk sirap
1-2 msk ättika 12%
4-5 dl skinkspad eller köttbuljong
kryddpeppar
salt
 
Tillagning:
 
Skär vitkålen ganska smått och bryn lite i taget i smöret i en stekpanna.
 
Lägg över i långpanna och häll på hälften av skinkspadet, häll på ättikan och ringla över sirapen. Krydda med kryddpeppar och ev salt (beroende på hur salt skinkspadet är).
 
Stek i 225 grader i ugn i ca 1 timme, späd under tiden med skinkspadet och rör om.
 
Källa: Godare Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0