Jul på franska
Något som hör hemma på julbordet är ju olika inläggningar med sill och min absoluta favorit kommer här. Fler läckra sillinläggningar hittar du på Godare Mat...
Fransk löksill
Ingredienser 4 portioner:
4 matjesfiléer
Lag:
1 dl ättiksprit
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
2 msk vitvinsvinäger
15 grovkrossade kryddpepparkorn
Tillbehör:
2 hackade rödlökar
Tillagning:
Vattna ur filéerna.
Blanda samtliga ingredienser till lagen. Låt sjuda ett par minuter under lock och sedan kallna.
Skär filéerna i mindre bitar. Varva sillen med hackad rödlök, slå sedan lagen över. Ställ kallt minst ett dygn.
Källa: Godare Mat
Fransk löksill
Ingredienser 4 portioner:
4 matjesfiléer
Lag:
1 dl ättiksprit
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
2 msk vitvinsvinäger
15 grovkrossade kryddpepparkorn
Tillbehör:
2 hackade rödlökar
Tillagning:
Vattna ur filéerna.
Blanda samtliga ingredienser till lagen. Låt sjuda ett par minuter under lock och sedan kallna.
Skär filéerna i mindre bitar. Varva sillen med hackad rödlök, slå sedan lagen över. Ställ kallt minst ett dygn.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback