Ännu en Världspremiär!!!
De duggar tätt, premiärerna på läckra recept... Ännu en härlig pasta-rätt från Godare Mat...
Italian Green (4 portioner)
Ingredienser:
4 port spagetti
2 pkt bacon (ca 300 g)
Sås:
800 g broccolibuketter
50 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk muskotnöt, riven eller malen
1 kruka färsk persilja
Tillagning:
Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar och stek dem lätt så de får färg utan att bli knapriga.
Koka broccolin i lättsaltat vatten 5-10 minuter tills den är mjuk. Prova med en sticka. Sila av vattnet och låt broccolin stå ett par minuter och rinna av.
Smält matfettet i en gryta. Rör ner vetemjöl i margarinet. Tillsätt mjölk, salt, vitpeppar och muskotnöt samt pressa över vitlök. Låt koka upp under omrörning.
Tag av grytan från värmen och tillsätt broccolin. Mixa med stavmixer till en jämn sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar.
Servera spagetti med sås upplagt på tallrik. Strö över bacon och eventuellt lite riven parmesanost. Servera gärna med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Källa: Godare Mat med Matbrevet