Baguetter är gott...

Att börja dagen med ett gott bröd till frukost kan göra hela skillnaden mellan en bra och en dålig dag. Varför inte prova dessa härliga baguetter som du hittar på Godare Mat? Missa inte heller det gratis Matbrevet...

Rosmarinbaguetter (4 st)

Ingredienser:

1/2 dl matolja
5 dl vatten
50 g jäst (1 paket)
1-2 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk salt
2 tsk strösocker
ca 13 dl vetemjöl

Pensling:

vatten
2 msk havssalt i flingor

Tillagning:

Värm matolja och vatten till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och rör ut jästen i det.

Finhacka rosmarinen. Rör ner rosmarin, salt och socker i degspadet.

Arbeta in mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunkens kant. Degen ska vara ganska lös. Ställ den att jäsa 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.

Ta upp och arbeta degen blank och smidig på ett mjölat bakbord. Dela den i 4 lika stora delar och rulla ut varje del tills de är lika länga som plåten.

Lägg deglängderna på 2 bakpappersklädda plåtar. Skåra dem med en vass kniv. låt längderna jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 275°.

Pensla bröden med vatten och strö havssalt över. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Passa noga så att de inte bränns vid. Låt bröden svalna på galler.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0