Blueberrry Dreams
Igår blev det inte så många recept här. Vår fastighetsägare skickade ett gäng elektriker att byta ut hela elinstallationen så allt nu är jordat, men de var tvungna att bryta strömmen, så vi fick påtvingad ledighet. Här kommer iaf Dagens Söta på Godare Mat...
Blåbärsbakelser (8 st)
Ingredienser:
1 sats pajdeg
300 g mandelmassa
2 ägg
3 dl Vispgrädde
2 gelatinblad
100 g blåbär (färska el. frysta)
2-3 msk svartvinbärsgelé
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°. Tumma ut pajdegen i en liten, avlång långpanna cirka 20x30 cm. Ställ den kallt i 20 minuter.
Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut blandningen över pajdegen och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt pajbotten svalna helt.
Smält gelatinbladen i lite vatten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut blåbärsgrädden över pajbotten.
Ställ formen kallt, ca 1 timme, skär sedan upp kakan i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla den snabbt över blåbärsgrädden.
Källa: Godare Mat
Blåbärsbakelser (8 st)
Ingredienser:
1 sats pajdeg
300 g mandelmassa
2 ägg
3 dl Vispgrädde
2 gelatinblad
100 g blåbär (färska el. frysta)
2-3 msk svartvinbärsgelé
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°. Tumma ut pajdegen i en liten, avlång långpanna cirka 20x30 cm. Ställ den kallt i 20 minuter.
Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut blandningen över pajdegen och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt pajbotten svalna helt.
Smält gelatinbladen i lite vatten ca 10 minuter. Vispa grädden. Rör ned gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut blåbärsgrädden över pajbotten.
Ställ formen kallt, ca 1 timme, skär sedan upp kakan i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla den snabbt över blåbärsgrädden.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback