Brevet...

Varför prenumerera på Matbrevet? Det är gratis!

Varje vecka får de som prenumererar alla veckans recept på Godare Mat samlade på ett ställe plus en bunt med bonusrecept, fakta och erbjudanden.

För varje 100 nya prenumeranter lottas 2 fullt uppgraderade medlemskap under 1 år på Godare Mat ut bland alla prenumeranter.

Alla som prenumererar får rabatt på uppgradering när Godare Mat öppnar i mars/april...

Godare Mat med Matbrevet: http://www.godaremat.se/

Mocha Chili Biscotti (30 st)

Ingredienser:

2 1/2 dl Socker
3 msk Kakao
2 msk Snabbkaffepulver
1/2 msk Chilipeppar Ancho Style
3 dl Vetemjöl
1 krm Salt
2 msk Rapsolja
2 st Ägg
200 g hasselnöt, hackad
1 tsk bakpulver
1 st Ägg

Tillagning:

Sätt ungen på 175°C. Rosta hasselnötterna ca 5 minuter tills de är gyllen bruna (skaka plåten då och då). Mixa och finfördela halva mängden nötter med 1/2 dl socker i en matberedare. Blanda i kakao, snabbkaffe, Ancho, mjöl, salt, bakpulver och resterande socker och hasselnötter. Knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till två limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Gräda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Tag ut plåten och sänk till 150° C. Låt svalna en stund och skär sedan limpor i diagonala skivor, ca 1,5 cm tjocka. Lägg tillbaka skorporna på plåten och rosta i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0