Dax igen...
Så var det snart dags igen för ännu ett Matbrev, imorgon ska det skickas. Du har väl signat? Bland annat får du Dagens Bak på Godare Mat för hela veckan som prenumerant...
Chokladmuffins med saffransfyllning (12 st)
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl smör eller margarin
5 dl florsocker med chokladsmak
3 st ägg
1 dl mjölk
Fyllning:
200 g cream cheese naturell (typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
2 paket Saffran
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt margarin (smält eller flytande), ägg och mjölk. Blanda väl.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela kaksmeten i muffinsformar eller i långpanna. Lägg fyllningen i en liten spritspåse, alternativt använd sked och tryck i en klick av fyllningen i varje muffins eller med jämna mellanrum i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler.
Sikta över florsocker vid serveringen.
Källa: Godare Mat
Chokladmuffins med saffransfyllning (12 st)
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl smör eller margarin
5 dl florsocker med chokladsmak
3 st ägg
1 dl mjölk
Fyllning:
200 g cream cheese naturell (typ Philadelphia)
1/2 dl strösocker
2 paket Saffran
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt margarin (smält eller flytande), ägg och mjölk. Blanda väl.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela kaksmeten i muffinsformar eller i långpanna. Lägg fyllningen i en liten spritspåse, alternativt använd sked och tryck i en klick av fyllningen i varje muffins eller med jämna mellanrum i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler.
Sikta över florsocker vid serveringen.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback