Easy as pie...

Så lätt att få en massa recept direkt till din inkorg varje vecka helt gratis och du har ännu inte börjat prenumerera på Matbrevet? Snart 400 har redan förstått fördelen med Matbrevet... Ett exempel här, Dagens Söta på Godare Mat...

Äppelpaj med kardemumma (10 bitar)

Ingredienser:

Deg:

2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
75 g margarin
1 äggula

Fyllning:

3 äpplen
2 dl kesella
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma

Sås:

4-5 dl rårörda lingon

Tillagning:

Sätt ugnen på 200°. Gör degen för hand eller i matberedare. Hacka samman mjöl, socker, margarin och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.

Kavla degen eller tryck ut den i en form med lös botten, ca 24 cm i diameter. Tryck fast aluminiumfolieremsor utmed kantens insida. Nagga degbottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta bort folieremsorna.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i ett vackert mönster ovanpå degen.

Rör samman kesella, ägg, socker och kardemumma. Fördela smeten över äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills äpplena mjuknat och degen fått lite färg. Servera pajen ljummen eller kall.

Kör rårörda lingon till puré i matberedare och servera som sås.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0