Easy as pie...
Kort och gott, här är Dagens Rätt på Godare Mat. Missa inte att prenumerera på Matbrevet och få en massa recept och fakta direkt till din e-mail varje onsdag...
Jarlsbergpaj (4 portioner)
Ingredienser:
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
250 g färsk spenat
1 rödlök
2 dl mjölk
4 ägg
salt
peppar
100 g soltorkade tomater
50 g oliver
200 g riven Jarlsberg
Tillagning:
Blanda smör och mjöl i en mixer eller för hand till en lite grynig konsistens. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter.
Fräs spenat och skivad lök med smör i en stekpanna och häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över. Lägg oliver och skivade soltorkade tomater ovanpå och strö till sist på Jarlsberg.
Grädda på 175°C i cirka 35-40 minuter. Serveras med en god sallad.
Källa: Godare Mat
Jarlsbergpaj (4 portioner)
Ingredienser:
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
250 g färsk spenat
1 rödlök
2 dl mjölk
4 ägg
salt
peppar
100 g soltorkade tomater
50 g oliver
200 g riven Jarlsberg
Tillagning:
Blanda smör och mjöl i en mixer eller för hand till en lite grynig konsistens. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter.
Fräs spenat och skivad lök med smör i en stekpanna och häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över. Lägg oliver och skivade soltorkade tomater ovanpå och strö till sist på Jarlsberg.
Grädda på 175°C i cirka 35-40 minuter. Serveras med en god sallad.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback