Efter maten...

Så var middagen avnjuten och så ska det drickas kaffe och ätas sötsaker. På Godare Mat finns det hundratals desserter och bakverk att välja mellan. Med beslutångest gör man det enkelt för sig. Igen. Man tar helt enkelt Dagens Söta...


Bärtarteletter (8 st)


Ingredienser:


Deg:


1 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
50 g kallt margarin
1 1/2 msk kallt vatten


Fyllning/garnering:


1-1 1/2 dl marsánkräm
färska bär, t.ex. hallon, jordgubbar, björnbär
ca 1 dl smält röd vinbärsgelé
citronmeliss


Tillagning:


Gör degen för hand eller i matberedare. Hacka samman mjöl, socker och margarin till en smulig massa. Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä små engångsformar av aluminiumfolie, eller tryck ut degen i formarna. Grädda 12-15 minuter. Låt dem kallna.


Gör marsánkrämen enligt anvisningarna på förpackningen och låt den kallna.


Smält geléet i en kastrull och låt det svalna men inte stelna.


Fyll formarna med krämen och lägg de färska bären ovanpå. Skeda över geléet. Ställ kallt till serveringen.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0