Enkelt & Gott
Det behöver inte vara komplicerat för att vara gott när det är dags att stilla sötsuget... Här Dagens Söta på Godare Mat...
Melonsorbet (4 portioner)
Ingredienser:
1 honungsmelon, ca 1 kg
saften av 1 citron
1/2 dl florsocker
1 äggvita
Tillagning:
Dela melonen och skrapa ur kärnorna. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar eller gröp ur fruktköttet med en sked. Kör det till puré i matberedare.
Blanda melonpurén med citronsaft och socker i en frystålig skål och låt den stå i frysen någon timme. Vispa upp massan med elvisp. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner den i sorbetmassan. Ställ tillbaka skålen i frysen och låt stå ytterligare ett par timmar, rör om några gånger under tiden.
Lägg upp sorbeten i portionsglas och garnera med några gröna blad. Servera omgående.
Källa: Godare Mat
Melonsorbet (4 portioner)
Ingredienser:
1 honungsmelon, ca 1 kg
saften av 1 citron
1/2 dl florsocker
1 äggvita
Tillagning:
Dela melonen och skrapa ur kärnorna. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar eller gröp ur fruktköttet med en sked. Kör det till puré i matberedare.
Blanda melonpurén med citronsaft och socker i en frystålig skål och låt den stå i frysen någon timme. Vispa upp massan med elvisp. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner den i sorbetmassan. Ställ tillbaka skålen i frysen och låt stå ytterligare ett par timmar, rör om några gånger under tiden.
Lägg upp sorbeten i portionsglas och garnera med några gröna blad. Servera omgående.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback