Enkelt & Gott

Det behöver inte vara komplicerat för att vara gott när det är dags att stilla sötsuget... Här Dagens Söta på Godare Mat...

Melonsorbet (4 portioner)

Ingredienser:

1 honungsmelon, ca 1 kg
saften av 1 citron
1/2 dl florsocker
1 äggvita

Tillagning:

Dela melonen och skrapa ur kärnorna. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar eller gröp ur fruktköttet med en sked. Kör det till puré i matberedare.

Blanda melonpurén med citronsaft och socker i en frystålig skål och låt den stå i frysen någon timme. Vispa upp massan med elvisp. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner den i sorbetmassan. Ställ tillbaka skålen i frysen och låt stå ytterligare ett par timmar, rör om några gånger under tiden.

Lägg upp sorbeten i portionsglas och garnera med några gröna blad. Servera omgående.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0