Fluffigt
Fullt upp med jobb, mycket att göra inför The Grand Opening på Godare Mat, men lite tid att ordna lite gott att stoppa i sig finns ändå. Här Dagens Bak på Godare Mat...
Fluffig gräddkaka med plommonkompott (6 portioner)
Ingredienser:
Gräddkaka:
4 äggulor
1/2 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
1 dl vetemjöl
4 dl Gräddfil
4 äggvitor
Plommonkompott:
8-12 färska plommon
75 g Svenskt Smör
1 dl socker
skal och saft av 1/2 citron
2 krm kardemumma
Tillagning:
Dela plommonen och kärna ur dem. Blanda smör, socker, citronskal, citronsaft och kardemumma i en låg vid kastrull. Låt det få ett uppkok. Lägg i hälften av plommonhalvorna och koka dem mjuka. Ta upp plommonen och lägg dem i en skål. Koka resten av plommonen mjuka. Ta upp dem och lägg i skålen. Koka ihop lagen något. Häll den över plommonen.
Sätt ugnen på 200º. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal. Rör ner mjöl och gräddfil. Vispa vitorna till hårt skum och vänd för-siktigt ner dem. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Servera kakan med plommonkompotten.
Källa: Godare Mat
Fluffig gräddkaka med plommonkompott (6 portioner)
Ingredienser:
Gräddkaka:
4 äggulor
1/2 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
1 dl vetemjöl
4 dl Gräddfil
4 äggvitor
Plommonkompott:
8-12 färska plommon
75 g Svenskt Smör
1 dl socker
skal och saft av 1/2 citron
2 krm kardemumma
Tillagning:
Dela plommonen och kärna ur dem. Blanda smör, socker, citronskal, citronsaft och kardemumma i en låg vid kastrull. Låt det få ett uppkok. Lägg i hälften av plommonhalvorna och koka dem mjuka. Ta upp plommonen och lägg dem i en skål. Koka resten av plommonen mjuka. Ta upp dem och lägg i skålen. Koka ihop lagen något. Häll den över plommonen.
Sätt ugnen på 200º. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal. Rör ner mjöl och gräddfil. Vispa vitorna till hårt skum och vänd för-siktigt ner dem. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Servera kakan med plommonkompotten.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback