Halvnyttig...

Dags att bli lite halvnyttig med Dagens Bak på Godare Mat. Du vet väl att med Matbrevet får du alla veckans recept samlade på ett ställe plus en massa extra bonusrecept?

Hallonbröd

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
3½ dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1½ dl solrosfrö
2 dl hallon (går bra med frysta)
1 dl linfrö
2 dl hasselnötter
4 dl filmjölk
1 tsk Bikarbonat
1 dl mörk sirap

Tillagning:

Sätt ugnen på 175ºC. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrö, linfrö, hallon och hasselnötter i en bunke.

I en annan bunke blandas filmjölk, bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en homogen massa.

Smörj en avlång form 1½ liter. Fyll formen och platta till, strö lite mjöl över. Grädda brödet i ca 1½ timme. Täck med folie om det blir för mörkt.

Stjälp upp brödet på galler och låt villa inlindat i en kökshandduk minst 4 timmar.

Hallonen kan bytas ut mot torkad frukt som russin aprikoser eller katrinplommon.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0