Hostmedicin...
Det har varit tyst på min blogg en vecka nu, jag har varit rejält förkyld och lägger man sedan till riktigt fuktig väderlek och astma är det inte svårt att räkna ut hur mycket energi jag haft över...
Nu är jag iaf tillbaka och min vana trogen kommer här något gott och nyttigt, dessutom riktigt enkelt att tillaga, Dagens Rätt på Godare Mat...
Laxcarpaccio med tomatsalsa (4 portioner)
Ingredienser:
400 g färsk lax, skinn och benfri
2 tsk Smoked Sea Salt
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 grön Jalapenõ, färsk, urkärnad och finhackad
1/2 ask små tomater, delade på hälften
2 lime, saften av
8 svarta oliver, skivade
1/2 tsk Smoked Sea Salt
2 msk kinesisk soya
10 blad Basilika, färsk
Tillagning:
Frys laxen i MINST 2 dygn. Låt tina och skiva laxen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Strö över Smoked Sea Salt.
Fräs jalapeño och vitlök i oljan, tillsätt resterande ingredienser. Toppa carpaccion med salsa och Smoked Sea Salt.
Källa: Godare Mat
Nu är jag iaf tillbaka och min vana trogen kommer här något gott och nyttigt, dessutom riktigt enkelt att tillaga, Dagens Rätt på Godare Mat...
Laxcarpaccio med tomatsalsa (4 portioner)
Ingredienser:
400 g färsk lax, skinn och benfri
2 tsk Smoked Sea Salt
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 grön Jalapenõ, färsk, urkärnad och finhackad
1/2 ask små tomater, delade på hälften
2 lime, saften av
8 svarta oliver, skivade
1/2 tsk Smoked Sea Salt
2 msk kinesisk soya
10 blad Basilika, färsk
Tillagning:
Frys laxen i MINST 2 dygn. Låt tina och skiva laxen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Strö över Smoked Sea Salt.
Fräs jalapeño och vitlök i oljan, tillsätt resterande ingredienser. Toppa carpaccion med salsa och Smoked Sea Salt.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback