Hot & Sweet
Fredag igen och dags igen att skaka på huvudet över allt skräp de presenterar i Melodifestivalen. Tur att man kan tröstäta, här Dagens Bak på Godare Mat...
Chilibrownies med grädde (20 st)
Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk Chilipeppar Ancho Style
1 1/4 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
50 g valnötskärnor hackade
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader C. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Blanda chili, mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
Pensla en form, ca 20x25 cm, med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Blanda vispad grädde med hallon och servera till brownies.
Källa: Godare Mat
Chilibrownies med grädde (20 st)
Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk Chilipeppar Ancho Style
1 1/4 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
50 g valnötskärnor hackade
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader C. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Blanda chili, mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
Pensla en form, ca 20x25 cm, med smält margarin och brödströ den. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti. Låt kakan svalna något och dela den sedan i fyrkanter. Blanda vispad grädde med hallon och servera till brownies.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback