Hungrig!!!
Dags för middag, magen skriker förtvivlat efter något att jobba med... Två recept den är gången...
Favoritsås
Ingredienser:
3 dl gräddfil
3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
1-2 msk fransk senap
salt
peppar
Tillagning:
Rör ihop såsen och ställ kallt och låt mogna.
Du missar väl inte din gratis prenumeration på Matbrevet?
Gratinerad fläskfilé med ört- och osttäcke (6 portioner)
Ingredienser:
1 kg fläskfilé
en klick smör
salt
peppar
2 skivor vitt formbröd
2 dl riven Västerbottensost eller Allerum Prästost
2 dl färska örter, t ex basilika, timjan, oregano
2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
50 g smör
Tillagning:
Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör. Lägg köttet i en ugnsfast form. Tärna brödet och kör det i matberedare tillsammans med örter och ost tills det är grönt och smuligt. Blanda senap och vitlök och pensla det över köttet. Doppa/tryck sedan fast smulorna över köttet och klappa till det ordentligt. Hyvla över smöret. Ställ in formen i ugnen och stek köttet i 175° i 15-20 minuter, beroende på hur rosa man vill ha köttet. Låt det svalna något och skär köttet i skivor. Servera med sallad och Favoritsås.
Källa: Godare Mat med Matbrevet