I Like Chinese
Någon som minns Monty Pythons försök till en musikkarriär? Bland annat fick de ut "I Like Chinese" som singel. Ljuv musik för smaklökarna är Dagens Rätt på Godare Mat, ett av många recept som prenumeranterna på Matbrevet får hemskickat...
Kinesisk pasta med spenat och räkor (4 portioner)
Ingredienser:
350-400 g kinesiska nudlar
1 tsk salt
250 g djupfryst hel spenat
1 msk sesamolja
salt
150 g crabsticks
12 tigerräkor med skal eller råa havskräftstjärtar
1 msk sesamolja
Marinad:
3 msk pressad citron
3 msk soja ketjap bengteng
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
Tillagning:
Tina spenaten och krama ur all vätska. Häll 1 msk sesamolja i en kastrull och sätt den på medelstark värme. Vänd spenaten några gånger i oljan, tillsätt 1/2 tsk salt.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll dem i ett durkslag och spola över kallt vatten. Låt rinna av. Blanda nudlarna med spenaten och lägg över allt i en wok eller annan stor stekpanna.
Dela krabbmixpinnarna eller -strimlorna i mindre bitar och blanda dem med nudlar och spenat.
Blanda citronsaft, soja, vitlök och salt till en marinad. Pensla räkorna med marinaden och häll resten av marinaden i nudlarna.
Stek räkorna i lite sesamolja någon minut på varje sida
Hetta hastigt upp pannan med nudlarna och rör om. Lägg på de stekta räkorna och servera omedelbart.
Källa: Godare Mat
Kinesisk pasta med spenat och räkor (4 portioner)
Ingredienser:
350-400 g kinesiska nudlar
1 tsk salt
250 g djupfryst hel spenat
1 msk sesamolja
salt
150 g crabsticks
12 tigerräkor med skal eller råa havskräftstjärtar
1 msk sesamolja
Marinad:
3 msk pressad citron
3 msk soja ketjap bengteng
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
Tillagning:
Tina spenaten och krama ur all vätska. Häll 1 msk sesamolja i en kastrull och sätt den på medelstark värme. Vänd spenaten några gånger i oljan, tillsätt 1/2 tsk salt.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll dem i ett durkslag och spola över kallt vatten. Låt rinna av. Blanda nudlarna med spenaten och lägg över allt i en wok eller annan stor stekpanna.
Dela krabbmixpinnarna eller -strimlorna i mindre bitar och blanda dem med nudlar och spenat.
Blanda citronsaft, soja, vitlök och salt till en marinad. Pensla räkorna med marinaden och häll resten av marinaden i nudlarna.
Stek räkorna i lite sesamolja någon minut på varje sida
Hetta hastigt upp pannan med nudlarna och rör om. Lägg på de stekta räkorna och servera omedelbart.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback