Kaninmat

Snart helg och de flesta är lediga, men vi fortsätter jobbet med att skapa Sveriges största kokbok på nätet. Allt ska vara klart till skiftet mars/april. Är du inte redan prenumerant på Matbrevet är det dags att du blir det, alla prenumeranter får rabatt när vi öppnar dörrarna på Godare Mat...


Morotskaka (12 bitar)


Ingredienser:


Morotskaka:


2 ägg
50 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker


Ostkräm:


75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft


Tillagning:


Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.


Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.


Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter.

Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.


Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.


Vispa alla ingredienser till ostkrämen till en "fluffig" smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0