Knäckt...
Dags igen för lite sötsaker. Som engelsmännen säger, I have a sweet tooth, älskar sötsaker... Dagens Söta på Godare Mat...
Knäcktårta (8-10 bitar)
Ingredienser:
Smör och ströbröd
300 g mandelmassa
3 ägg
Rivet apelsinskal från en apelsin
Knäck:
1 dl socker
1 dl sirap
3 dl Vispgrädde
25 g Smör
100 g valnötter, grovhackade
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa formen. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter.
Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna. Servera med lingongrädde.
Källa: Godare Mat med Matbrevet