Knaprigt...
Många rätter har en historia, för de flesta av oss värdelöst vetande, men ändå kul att veta. Ett exempel:
En man kliver in på ett franskt café 1910. Han ber herren i disken (monsieur) om nåt litet att knapra på (croque) och så var en klassiker född.
Denna klassiker, liksom många andra, hittar du på Godare Mat...
Croque Monsieur
Ingredienser:
2 skivor toastbröd
1/2 tsk dijonsenap
2 skivor rökt skinka
2 skivor tomat, tunna
2 skivor ost, tex Marsvinsholm
svartpeppar
Tillagning:
Bred senap på ett av bröden. Lägg på skinka, tomat och ost. Strö över svartpeppar och lägg på den andra brödskivan. Stek mackan gyllenbrun på båda sidor i en stekpanna med smör.
Lägg ett stekt ägg på toppen så blir din Croque Monsieur en Croque Madame.
Källa: Godare Mat med Matbrevet