Knaprigt...

Många rätter har en historia, för de flesta av oss värdelöst vetande, men ändå kul att veta. Ett exempel:


En man kliver in på ett franskt café 1910. Han ber herren i disken (monsieur) om nåt litet att knapra på (croque) och så var en klassiker född.


Denna klassiker, liksom många andra, hittar du på Godare Mat...


Croque Monsieur


Ingredienser:


2 skivor toastbröd
1/2 tsk dijonsenap
2 skivor rökt skinka
2 skivor tomat, tunna
2 skivor ost, tex Marsvinsholm
svartpeppar


Tillagning:


Bred senap på ett av bröden. Lägg på skinka, tomat och ost. Strö över svartpeppar och lägg på den andra brödskivan. Stek mackan gyllenbrun på båda sidor i en stekpanna med smör.


Lägg ett stekt ägg på toppen så blir din Croque Monsieur en Croque Madame.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0