Middagsplaner...
Kanske lite tidigt att börja tänka på middag, men varför inte planera i god tid? Allt går så mycket smidigare när man gör det och det blir mer tid över till annat. Här Dagens Rätt på Godare Mat...
Kalvfärsbiffar med potatispuré (4 portioner)
Ingredienser:
Kalvfärsbiffar:
400 g kalvfärs
2 dl Vispgrädde 40%, vispad
4 äggulor
1 äggvita, vispad
italiensk salladskrydda
salt
peppar
ströbröd, till panering
Svenskt smör, till stekning
Potatispuré:
10 medelstora potatisar
1 dl Vispgrädde 40%
1 dl Mjölk 3%
4 msk Svenskt smör, smält
salt
peppar
Tillagning:
Blanda färsen med den vispade grädden, äggulorna och äggvitan. Ha i salladskryddan, salt och peppar. Forma till biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna gyllenbruna i smör. Stek färdigt dem i ugn på 160° C i ca 10 minuter.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Vispa sönder potatisen och tillsätt grädde, mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera kalvfärsbiffarna med gröna ärtor, rårörda lingon och skirat smör.
Källa: Godare Mat med Matbrevet