Morgon nu igen?
Vet någon varför nätterna tar slut så snabbt? Man hinner inte mer än lägga huvudet på kudden förrän det är dags igen att stiga upp... Nåja, lika bra att göra lite nytta när man nu ändå är uppe. Snart dags också att skicka ut Matbrevet för den här veckan...
Apropå Matbrevet från Godare Mat, det är inte bara mat du hittar recept på där. Du kan till exempel med lätthet bli stadens bästa amatör-barista, recepten finns att hämta på Godare Mat...
Coffe Manhattan
2 msk chokladsås
2 dl kaffe
1 dl mjölk 3%, varm
1 krm kanel, malen
Häll chokladsås i botten av en pappmugg och fyll på med kaffe och varm mjölk. Toppa med kanel.
Caffè Nocciola
1 tsk muscovadosocker eller farinsocker
2 dl kaffe
1 tsk hasselnötssyrup
1 dl Mjölk 3%, varm och skummad
Lägg socker i botten på en kaffekopp eller glas. Häll på kaffe och hasselnötssyrup. Rör om och tillsätt skummad mjölk.
Moccaccino
3 cl espresso/ starkt bryggkaffe
chokladsås
2 dl mjölk
Gör en espresso eller brygg starkt kaffe.Häll chokladsås i botten av ett högt glas. Häll på skummad mjölk, var generös med skummet. Häll på kaffet. Fördelningen bör vara 1/3 skum, 1/3 mjölk, 1/3 choklad och kaffe.
Källa: Godare Mat med Matbrevet