Rulla tårta?
Så, då var det klart. Allt skrivet och förberett för morgondagen. Missa inte Matbrevet, nästa upplaga kommer imorgon...
Ett av många läckra recept du hittar på Godare Mat och som du kan få direkt till din e-mail är Dagens Bak...
Kryddig rulltårta
Ingredienser:
1/2 tsk pomeransskal
1/2 tsk nejlikor
1/2 tsk ingefära malen
1 tsk kanel
1 dl rårörd lingonsylt
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl sirap
4 st ägg
1 tsk bakpulver
Tillagning:
Vispa ägg och sirap till skum. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till ägg-siraps-blandningen. Bred ut smeten på bakplåtspapper (20x30 cm) i långpanna. Grädda i 200°C ca 10-12 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lösgör försiktigt pappret. Vispa grädden och rör i lingonsylten. Bred ut fyllningen på den avsvalnade tårtbottnen och rulla ihop.
Källa: Godare Mat med Matbrevet