Sega sötsaker...

Mer sötsaker frågade några efter och givetvis kan det ordnas...


Gräddkola (60-70 st)


Ingredienser:


2 dl strösocker (ca 150 g)
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 msk vaniljsocker
smör el margarin till långpannan
100 g sötmandel


Tillagning:


Blanda socker, vispgrädde, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.


Koka blandningen under omrörning 30-40 min tills den tjocknat och blivit seg och blank.


Skålla, skala och hacka under tiden mandeln och smörj en långpanna eller folieform, ca 20 X 25 cm.


Blanda ner mandeln i kolamassan och häll allt i den smorda formen.


Skär massan i bitar när den börjat stelna.


Svep in varje bit i papper eller folie.


Mer sötsaker på Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0