Something fishy...
Bördig från Blekinge som man är så hör det till matkulturen med sill/strömming, så middagen idag blir just det. Det är dessutom en underskattad fisksort som man kan göra mycket med. Här Dagens Rätt på Godare Mat...
Vitlöksgravad strömming med örter (4 portioner)
Ingredienser:
600 g rensad strömming
Lag:
1 dl ättika (12%)
1 liter vatten
3 msk salt
1 tsk svartpeppar
Vitlökssås:
2 dl Gräddfil
2 dl Crème Fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
1 msk strösocker
1/2 dl finhackade färska örter
Tillagning:
Tag ur ryggben och dra bort skinnet på strömmingen. Blanda samman lagen och lägg i strömmingen. Ställ den kallt över natten. Rör om ett par gånger så strömmingen blir jämnt gravad. Slå bort lagen och rör samman såsen. Lägg i strömmingen och låt det hela stå kallt 1 dygn före servering. Servera med knäckebröd och stark ost.
Källa: Godare Mat med Matbrevet