Sött...
Får jag fresta med något sött och gott så här på morgonen? Jag behöver själv en sockerkick idag, jag har veckans Matbrev att skriva och skicka ut. Receptet är från Godare Mat...
Likörbakelser (30 st)
Ingredienser:
3 ägg
4 msk strösocker
4 msk potatismjöl
Glasyr:
4 1/2 dl siktat florsocker
2 msk röd likör
1 msk pressad citron
1 msk vatten
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
vanilj eller likör efter smak
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Vispa 1 ägg tillsammans med sockret, tillsätt 2 äggulor och fortsätt att vispa tills det blir lätt och pösigt. Rör ner mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Lägg eller spritsa ut klickar av smeten, stora som enkronor, på bakpappersklädd plåt. Grädda 8-10 minuter. Låt kakorna kallna.
Blanda florsocker, likör, citronsaft och vatten och rör tills glasyren är slät och jämn. Bred glasyren på kakorna och låt den stelna. Lägg samman dem två och två med lite vispad grädde, smaksatt med vanilj eller likör, emellan.
Källa: Godare Mat
Likörbakelser (30 st)
Ingredienser:
3 ägg
4 msk strösocker
4 msk potatismjöl
Glasyr:
4 1/2 dl siktat florsocker
2 msk röd likör
1 msk pressad citron
1 msk vatten
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
vanilj eller likör efter smak
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Vispa 1 ägg tillsammans med sockret, tillsätt 2 äggulor och fortsätt att vispa tills det blir lätt och pösigt. Rör ner mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Lägg eller spritsa ut klickar av smeten, stora som enkronor, på bakpappersklädd plåt. Grädda 8-10 minuter. Låt kakorna kallna.
Blanda florsocker, likör, citronsaft och vatten och rör tills glasyren är slät och jämn. Bred glasyren på kakorna och låt den stelna. Lägg samman dem två och två med lite vispad grädde, smaksatt med vanilj eller likör, emellan.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback