Sweet Chocolate

Och så var vi där igen, mitt i natten kommer sötsuget krypande medans man helt oskyldigt sitter och jobbar... Här Dagens Söta på Godare Mat...

Chokladtarteletter (10 st)

Ingredienser:

Mördeg:

100 g Svenskt smör
1 dl socker
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
individuella tartelettformar (à 5 cm i diameter)

Chokladtarte:

1 dl Vispgrädde
140 g mörk choklad (hög kakaohalt), hackad
1 dl Mjölk 3%
1 ägg

Tillagning:

Mördeg:

Blanda kylskåpskallt smör och socker klumpfritt. Blanda i ägget och till sist vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme. Kavla ut degen och fodra tartelettformarna. Låt vila i kylskåp igen. Sätt under tiden ugnen på 160° C. Baka gyllenbruna i ugn och låt svalna.

Chokladtarte:

Sätt ugnen på 150° C. Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör tills chokladen är helt smält. Blanda i den kalla mjölken. Vispa till sist i ägget. Sila. Fyll tarteletterna och ställ in i ugnen. Stäng samtidigt av ugnen och låt den stå på eftervärme tills de stannat. Det tar ca 5-6 minuter. Låt dem svalna något och dekorera med färska bär och servera med lite lättvispad grädde.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0