Sweet Chocolate
Och så var vi där igen, mitt i natten kommer sötsuget krypande medans man helt oskyldigt sitter och jobbar... Här Dagens Söta på Godare Mat...
Chokladtarteletter (10 st)
Ingredienser:
Mördeg:
100 g Svenskt smör
1 dl socker
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
individuella tartelettformar (à 5 cm i diameter)
Chokladtarte:
1 dl Vispgrädde
140 g mörk choklad (hög kakaohalt), hackad
1 dl Mjölk 3%
1 ägg
Tillagning:
Mördeg:
Blanda kylskåpskallt smör och socker klumpfritt. Blanda i ägget och till sist vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme. Kavla ut degen och fodra tartelettformarna. Låt vila i kylskåp igen. Sätt under tiden ugnen på 160° C. Baka gyllenbruna i ugn och låt svalna.
Chokladtarte:
Sätt ugnen på 150° C. Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör tills chokladen är helt smält. Blanda i den kalla mjölken. Vispa till sist i ägget. Sila. Fyll tarteletterna och ställ in i ugnen. Stäng samtidigt av ugnen och låt den stå på eftervärme tills de stannat. Det tar ca 5-6 minuter. Låt dem svalna något och dekorera med färska bär och servera med lite lättvispad grädde.
Källa: Godare Mat
Chokladtarteletter (10 st)
Ingredienser:
Mördeg:
100 g Svenskt smör
1 dl socker
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
individuella tartelettformar (à 5 cm i diameter)
Chokladtarte:
1 dl Vispgrädde
140 g mörk choklad (hög kakaohalt), hackad
1 dl Mjölk 3%
1 ägg
Tillagning:
Mördeg:
Blanda kylskåpskallt smör och socker klumpfritt. Blanda i ägget och till sist vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme. Kavla ut degen och fodra tartelettformarna. Låt vila i kylskåp igen. Sätt under tiden ugnen på 160° C. Baka gyllenbruna i ugn och låt svalna.
Chokladtarte:
Sätt ugnen på 150° C. Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör tills chokladen är helt smält. Blanda i den kalla mjölken. Vispa till sist i ägget. Sila. Fyll tarteletterna och ställ in i ugnen. Stäng samtidigt av ugnen och låt den stå på eftervärme tills de stannat. Det tar ca 5-6 minuter. Låt dem svalna något och dekorera med färska bär och servera med lite lättvispad grädde.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback