Världspremiär!!!

Inte något stort eller himlastormande, men med diverse recepttävlingar här och var på nätet blir det trots allt en och annan komposition. Så också idag, när några vänner skulle komma på besök. Givetvis kommer även det här receptet att finnas på Godare Mat...


Tomatdoftande pastasås med kyckling (4 portioner)


Ingredienser:


Kyckling:


1 kg kycklinglår
salt
malen ingefära


Sås:


2 msk olivolja
1 liten purjolök
1 gul lök
2 brk hela tomater
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk kumminfrön
2 tsk basilika eller oregano
2 tsk Sambal Oelek
2 tsk strösocker
1 köttbuljongtärning
salt
vitpeppar


Tillagning:


Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.


Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.


Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.


Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.


Tillsätt tomaterna med spadet och låt sjuda i 10 minuter.


Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.


Låt sjuda ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.


Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter jätte gott :P

2008-02-24 @ 20:48:41
URL: http://patriciabk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0