Vårt dagliga bröd...

Visste du att du hos Godare Mat bland annat får 100-tals läckra brödrecept? Här Dagens Bak, missa inte att prenumerera på det gratis Matbrevet...

Dinkelbröd med sesamfrön

Ingredienser:

1 liter kallt vatten
25 gr jäst
1 kg vetemjöl special
ca 700 gr dinkelmjöl
2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja
30 gr salt
sesamfrön efter smak

Tillagning:

Häll vatten, sesamolja och jäst i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna.

Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.

Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen.

Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna. Låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.

Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.

Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.

Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.

Brödet ska ha en kärntemperatur på 97 grader när det är klart kontrollera med kökstermometer.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0