Vårt dagliga bröd...
Visste du att du hos Godare Mat bland annat får 100-tals läckra brödrecept? Här Dagens Bak, missa inte att prenumerera på det gratis Matbrevet...
Dinkelbröd med sesamfrön
Ingredienser:
1 liter kallt vatten
25 gr jäst
1 kg vetemjöl special
ca 700 gr dinkelmjöl
2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja
30 gr salt
sesamfrön efter smak
Tillagning:
Häll vatten, sesamolja och jäst i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna.
Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen.
Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna. Låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.
Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.
Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.
Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.
Brödet ska ha en kärntemperatur på 97 grader när det är klart kontrollera med kökstermometer.
Källa: Godare Mat
Dinkelbröd med sesamfrön
Ingredienser:
1 liter kallt vatten
25 gr jäst
1 kg vetemjöl special
ca 700 gr dinkelmjöl
2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja
30 gr salt
sesamfrön efter smak
Tillagning:
Häll vatten, sesamolja och jäst i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna.
Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen.
Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna. Låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.
Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.
Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.
Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.
Brödet ska ha en kärntemperatur på 97 grader när det är klart kontrollera med kökstermometer.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback