Vårt dagliga bröd...

Missade du veckans Matbrev? Se till att inte missa fler brev, prenumerera idag på Godare Mat... Alla recept i bloggen är hämtade där, även Dagens Bak nedan...

Brytbröd

Ingredienser:

5 dl kallt vatten
3 msk ljust muscovadosocker
0,5 dl kallpressad rapsolja
ca 600 gr vetemjöl special
300 gr vetemjöl special fullkorn
25 gr jäst
15 gr salt
vallmofrö
1 uppvispat ägg till pensling

Tillagning:

Häll vatten, mjöl, socker och rapsoljan i köksmaskinens bunke, dela jästen i småbitar och lägg i.

Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter, tillsätt saltet och blanda i två minuter till.

Smörj en djup ugnsplåt med lite rapsolja, dela degen i 35 bitar ca 35 gr styck, rulla dem till bollar och placera dem i en långpanna med ca 1 cm mellanrum.

Pensla med ägg och strö den mängd vallmofrö du vill ha över, själva gillar vi mycket.

Låt jäsa i ca 2 timmar under bakduk eller i kylen över natten, grädda ca 16 minuter i mitten på ugnen 230 grader till brödet har en kärntemperatur på 97 grader.

Låt brödet svalna på brödgaller utan bakduk.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0