Vårt dagliga bröd...

Vem har sagt att brödbaket måste vara nyttigheter? Söta kakor bakas och gräddas också i ugn. Här Dagens Bak på Godare Mat.


Imorgon är det dags igen för ett nytt Matbrev. Matbrevet är gratis och som prenumerant får du massvis med recept och fakta direkt till din e-mail varje vecka...


Choklad- och kokoskaka
(10-12 portioner)


Ingredienser:


120 gr vit choklad
120 gr smör
1,8 dl vetemjöl
100 gr florsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
125 gr kokosflingor
2 msk varmt vatten
2 krm salt


Tillagning:


Blanda kokosflingor och vatten. Låt stå i fem minuter, under tiden smälter du smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.


Blanda sedan ihop alla ingredienser och häll upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).


Grädda kakan i 200 graders ugn i 11-12 minuter, tag ut och låt den stå i kylen och stelna ett par timmar, innan ni äter kakan. Servera med syrliga bär och vaniljglass.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0