Vinbär
Tänk så noga alla läser. Ett litet fel i föregående inlägg och ingen som reagerar, Melodifestivalen är inte förrän imorgon även om det på SVT's hemsida stod att det skulle vara idag... Inget att hånga läpp för, bara att stoppa i sig något gott och sött och se glad ut... Ännu ett recept från Godare Mat med Matbrevet...
Svartvinbärssorbet (5 portioner)
Ingredienser:
250 g färska eller djupfrysta svarta vinbär
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 äggvita
Tillagning:
Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt lagen kallna.
Kör bären till puré i matberedare eller mosa dem för hand. Blanda purén med sockerlagen i en frystålig skål. Låt den stå i frysen någon timme tills massan börjar stelna. Ta ut den ur frysen och vispa upp den med elvisp. Ställ tillbaka skålen i frysen. Vispa vitan till hårt skum och rör ner den i sorbetmassan. Låt stå i frysen ytterligare ca 2 timmar.
Vispa upp massan med elvisp till fluffig konsistens och låt den sedan stå i frysen tills den ska serveras.
Skeda upp sorbeten i portionsglas, eller gör kulor, och garnera med några vinbärsklasar. Servera genast.
Källa: Godare Mat
Svartvinbärssorbet (5 portioner)
Ingredienser:
250 g färska eller djupfrysta svarta vinbär
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 äggvita
Tillagning:
Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt lagen kallna.
Kör bären till puré i matberedare eller mosa dem för hand. Blanda purén med sockerlagen i en frystålig skål. Låt den stå i frysen någon timme tills massan börjar stelna. Ta ut den ur frysen och vispa upp den med elvisp. Ställ tillbaka skålen i frysen. Vispa vitan till hårt skum och rör ner den i sorbetmassan. Låt stå i frysen ytterligare ca 2 timmar.
Vispa upp massan med elvisp till fluffig konsistens och låt den sedan stå i frysen tills den ska serveras.
Skeda upp sorbeten i portionsglas, eller gör kulor, och garnera med några vinbärsklasar. Servera genast.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback