Wok
Dags att fundera på middag, här kommer Dagens Rätt från Godare Mat...
Grönsaks- och kycklingwok (4 portioner)
Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer, ca 300 g
2 cm färsk ingefära
1 chili
150 g färska champinjoner
1 liten purjolök
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 gul paprika
1 röd paprika
3 msk Svenskt Smör
2 msk soja
2 dl Vispgrädde
salt
peppar
Tillagning:
Skär kycklingköttet i tunna strimlor.
Skala och riv eller strimla ingefäran. Finhacka chilin. Skiva svampen. Skär purjon i sneda skivor och morötterna i tändstickstunna stavar. Skiva sellerin. Skär paprikorna i bitar.
Fräs kycklingköttet i lite smör under omrörning i en wokpanna eller traktörpanna. Ta upp det.
Lägg i lite mer smör och fräs chili och ingefära någon minut. Lägg i svamp, purjo, morötter, selleri och paprika och fräs alltsammans under omrörning i 2 min.
Blanda i soja och kycklingkött. Häll i grädden och koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat
Grönsaks- och kycklingwok (4 portioner)
Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer, ca 300 g
2 cm färsk ingefära
1 chili
150 g färska champinjoner
1 liten purjolök
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 gul paprika
1 röd paprika
3 msk Svenskt Smör
2 msk soja
2 dl Vispgrädde
salt
peppar
Tillagning:
Skär kycklingköttet i tunna strimlor.
Skala och riv eller strimla ingefäran. Finhacka chilin. Skiva svampen. Skär purjon i sneda skivor och morötterna i tändstickstunna stavar. Skiva sellerin. Skär paprikorna i bitar.
Fräs kycklingköttet i lite smör under omrörning i en wokpanna eller traktörpanna. Ta upp det.
Lägg i lite mer smör och fräs chili och ingefära någon minut. Lägg i svamp, purjo, morötter, selleri och paprika och fräs alltsammans under omrörning i 2 min.
Blanda i soja och kycklingkött. Häll i grädden och koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback