Wok

Dags att fundera på middag, här kommer Dagens Rätt från Godare Mat...

Grönsaks- och kycklingwok (4 portioner)

Ingredienser:

2-3 kycklingfiléer, ca 300 g
2 cm färsk ingefära
1 chili
150 g färska champinjoner
1 liten purjolök
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 gul paprika
1 röd paprika
3 msk Svenskt Smör
2 msk soja
2 dl Vispgrädde
salt
peppar

Tillagning:

Skär kycklingköttet i tunna strimlor.

Skala och riv eller strimla ingefäran. Finhacka chilin. Skiva svampen. Skär purjon i sneda skivor och morötterna i tändstickstunna stavar. Skiva sellerin. Skär paprikorna i bitar.

Fräs kycklingköttet i lite smör under omrörning i en wokpanna eller traktörpanna. Ta upp det.

Lägg i lite mer smör och fräs chili och ingefära någon minut. Lägg i svamp, purjo, morötter, selleri och paprika och fräs alltsammans under omrörning i 2 min.

Blanda i soja och kycklingkött. Häll i grädden och koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0