200+
Yes, så passerades 200-strecket och det är dags att sikta på 300 prenumeranter på Matbrevet, du missar väl inte det? Lite mer gott från Godare Mat kommer här...
Kladdkaka med kolasmak (12 bitar)
Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Tillagning:
Rör i hop alla ingredienser.
Smörj ett bakplåtspapper med smör och lägg i en form (ca 30*20 cm) slå smeten över och grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Om du har en kökstermometer så kan du enkelt kontrollera när kakan är färdig, kärntemperaturen ska vara 94 grader.
Kyl ned och servera med glass eller bär.
Det här receptet på kladdkaka blir lite segare än vanligt den får också lite smak av kola tack vare sirapen i receptet.
När du gör kladdkakor, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera och då blir den inte lika seg.
Källa: Godare Mat
Kladdkaka med kolasmak (12 bitar)
Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Tillagning:
Rör i hop alla ingredienser.
Smörj ett bakplåtspapper med smör och lägg i en form (ca 30*20 cm) slå smeten över och grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Om du har en kökstermometer så kan du enkelt kontrollera när kakan är färdig, kärntemperaturen ska vara 94 grader.
Kyl ned och servera med glass eller bär.
Det här receptet på kladdkaka blir lite segare än vanligt den får också lite smak av kola tack vare sirapen i receptet.
När du gör kladdkakor, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera och då blir den inte lika seg.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback