Alldeles för länge sedan...
På tok för lång tid och för många inlägg utan att det var något smågodis. Det rättas härmed till med Dagens Söta på Godare Mat...
Valnötspraliner (25 st)
Ingredienser:
150 g mandelmassa
50 g malda valnötskärnor
1 msk mörk rom
200 g ljus blockchoklad
25 valnötskärnor till dekorering
Tillagning:
Bryt mandelmassa i bitar och lägg bitarna i en skål. Tillsätt malda valnötskärnor och mörk rom.
Blanda och bearbeta massan tills den blivit smidig.
Kavla ut mandelmassan mellan två skikt plastfolie så att du får en 1 cm tjock platta.
Ta bort plastfolien och skär plattan i kvadrater (2x2 cm).
Smält ljus blockchoklad och doppa pralinerna i denna.
Lägg pralinerna på ett galler och dekorera varje pralin med en valnötskärna. Lägg dem sedan i små formar.
Källa: Godare Mat
Vill du ha fler recept på sötsaker? Prenumerera på Matbrevet...
Valnötspraliner (25 st)
Ingredienser:
150 g mandelmassa
50 g malda valnötskärnor
1 msk mörk rom
200 g ljus blockchoklad
25 valnötskärnor till dekorering
Tillagning:
Bryt mandelmassa i bitar och lägg bitarna i en skål. Tillsätt malda valnötskärnor och mörk rom.
Blanda och bearbeta massan tills den blivit smidig.
Kavla ut mandelmassan mellan två skikt plastfolie så att du får en 1 cm tjock platta.
Ta bort plastfolien och skär plattan i kvadrater (2x2 cm).
Smält ljus blockchoklad och doppa pralinerna i denna.
Lägg pralinerna på ett galler och dekorera varje pralin med en valnötskärna. Lägg dem sedan i små formar.
Källa: Godare Mat
Vill du ha fler recept på sötsaker? Prenumerera på Matbrevet...
Kommentarer
Trackback