Allt blev soppa...
Middags-dax igen, märkligt att det ska inträffa varenda dag... Dagens Rätt på Godare Mat blir bra... Glöm inte att vi lottar ut 2 fullt uppgraderade helårsmedlemskap för varje 100 prenumeranter på Matbrevet...
Kräftsoppa med sting (4 portioner)
Ingredienser:
2 morötter
1 lök
1 msk Svenskt Smör
250 g kräftskal
2 msk mjöl
8 dl fiskbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl Vispgrädde
1 knippe sockerärtor
2 dl skalade kräftstjärtar
svartpeppar
salt
4 msk Crème Fraiche
1 krm cayennepeppar
dillkvistar
Tillagning:
Skala morötter och lök. Skär dem i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och fräs morot, lök och skal, ca 5 minuter.
Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra i 20 minuter.
Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter.
Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärtorna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna.
Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och dillkvistar.
Källa: Godare Mat
Kräftsoppa med sting (4 portioner)
Ingredienser:
2 morötter
1 lök
1 msk Svenskt Smör
250 g kräftskal
2 msk mjöl
8 dl fiskbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl Vispgrädde
1 knippe sockerärtor
2 dl skalade kräftstjärtar
svartpeppar
salt
4 msk Crème Fraiche
1 krm cayennepeppar
dillkvistar
Tillagning:
Skala morötter och lök. Skär dem i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och fräs morot, lök och skal, ca 5 minuter.
Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra i 20 minuter.
Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter.
Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärtorna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna.
Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och dillkvistar.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback