Are we having fun yet?
Jag har hur kul som helst med alla kommentarer på mina bloggar. Bäst är nog alla "klagomålen" på sötsakerna och eventuella viktökningar. Som med allting annat får man nog utöva måttfullhet även med intaget av dessa. En sötsak från Indien nedan, fler finns givetvis på Godare Mat...
Kulfi (4 portioner)
Ingredienser:
2 1/2 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
1 tsk mald anis
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
1 msk citron eller limesaft
russin
rostad mandel
2 msk rostad hel anis
Tillagning:
Koka upp grädden med saffran och anis för att få ut maximal smak och färg. Låt grädden svalna och vispa den sedan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ned citronsaft och skal.
Vänd ihop grädde och äggsmeten.
Fodra fyra skålar med plastfilm och fyll med glass. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering. Garnera med russin, nötter och anis.
Källa: Godare Mat
Kulfi (4 portioner)
Ingredienser:
2 1/2 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
1 tsk mald anis
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
1 msk citron eller limesaft
russin
rostad mandel
2 msk rostad hel anis
Tillagning:
Koka upp grädden med saffran och anis för att få ut maximal smak och färg. Låt grädden svalna och vispa den sedan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ned citronsaft och skal.
Vänd ihop grädde och äggsmeten.
Fodra fyra skålar med plastfilm och fyll med glass. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering. Garnera med russin, nötter och anis.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback