Bappelsin...
Söndag och allt går i slow motion, men något litet gott måste man unna sig även då... Varför inte Dagens Bak på Godare Mat?
Apelsinfromagetårta (12 bitar)
Ingredienser:
Tårtbotten:
100 g skållad och skalad mandel
1 1/2 dl socker
4 äggvitor
margarin och ströbröd till formen
Fyllning:
2 förpackningar apelsinfromagepulver + vatten
Garnering:
3 skalade, tunt skivade apelsiner
ca 2 dl smält portvinsgelé
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandel och socker i en skål.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. Häll smeten i en smord och brödbeströdd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på nedersta falsen 18?20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Gör fromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg tillbaka kakan i den urdiskade formen. Bred fromagen över kakan, släta till ytan och låt formen stå kallt tills fromagen stelnat.
Smält geléet och låt det svalna så att det blir trögflytande. Skala apelsinerna med en vass kniv, även det vita tas bort, och skär dem i tunna skivor. Lägg ut skivorna ovanpå fromagen och skeda över geléet. Ställ tårtan kallt så att geléet stelnar.
I stället för en mandelbotten kan man ta två tunna sockerkaksbottnar, hembakade eller färdigköpta, och lägga fromagen mellan bottnarna och garnera den översta med apelsinskivor och gelé.
Källa: Godare Mat
Apelsinfromagetårta (12 bitar)
Ingredienser:
Tårtbotten:
100 g skållad och skalad mandel
1 1/2 dl socker
4 äggvitor
margarin och ströbröd till formen
Fyllning:
2 förpackningar apelsinfromagepulver + vatten
Garnering:
3 skalade, tunt skivade apelsiner
ca 2 dl smält portvinsgelé
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandel och socker i en skål.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. Häll smeten i en smord och brödbeströdd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på nedersta falsen 18?20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Gör fromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg tillbaka kakan i den urdiskade formen. Bred fromagen över kakan, släta till ytan och låt formen stå kallt tills fromagen stelnat.
Smält geléet och låt det svalna så att det blir trögflytande. Skala apelsinerna med en vass kniv, även det vita tas bort, och skär dem i tunna skivor. Lägg ut skivorna ovanpå fromagen och skeda över geléet. Ställ tårtan kallt så att geléet stelnar.
I stället för en mandelbotten kan man ta två tunna sockerkaksbottnar, hembakade eller färdigköpta, och lägga fromagen mellan bottnarna och garnera den översta med apelsinskivor och gelé.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback