Cappuccino
Mer gott från Godare Mat, Dagens Söta den här gången...
Fryst cappuccinotårta (6-8 portioner)
Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
4 dl Vispgrädde
2 msk frystorkat kaffe
1 msk kakao
1 dl florsocker
2 äggulor
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och äggvitor. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Blanda kaffe, kakao, socker och ägg-gulor med 3/4 av grädden. Bred ut den över kakan. Toppa med resten av grädden. Ställ i frysen minst 20 min.
Tag fram kakan en stund före servering.
Källa: Godare Mat
Fryst cappuccinotårta (6-8 portioner)
Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
4 dl Vispgrädde
2 msk frystorkat kaffe
1 msk kakao
1 dl florsocker
2 äggulor
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och äggvitor. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Blanda kaffe, kakao, socker och ägg-gulor med 3/4 av grädden. Bred ut den över kakan. Toppa med resten av grädden. Ställ i frysen minst 20 min.
Tag fram kakan en stund före servering.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback