Det ska va gött att leva...
God mat, mycket mat och mat i rättan tid, det sägs skåningar leva efter. Om det är sant vet jag inte, men det verkar vara en sund inställning... *ler* Här kommer iaf god mat från Godare Mat...
Filé i fransk senapssås (4 portioner)
Ingredienser:
500g fläskfilé
1 msk svenskt smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
1 finhackad scharlottenlök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk svenskt smör
1 msk frank senap
2 tsk soja
1 köttbuljongtärning
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1/2- 1 msk hackad färsk dragon
Tillagning:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Fräs löken mjuk i smör i en traktörpanna. Tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning. Häll i vin och grädde. Koka ihop såsen i 5-10 min. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med dragon. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.
Källa: Godare Mat
Bara två dagar, sedan kommer ett nytt Matbrev... *ler*