Fluffigt & Gott

Det är tur att det finns så mycket gott att prova, idag är inget undantag. Dagens Bak på Godare Mat nedan, ett av många recept som de nästan 300 prenumeranterna på Matbrevet får direkt till sin e-mail...

Fluffig gräddkaka med plommonkompott (6 portioner)

Ingredienser:

Gräddkaka:

4 äggulor
1/2 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
1 dl vetemjöl
4 dl Gräddfil
4 äggvitor

Plommonkompott:

8-12 färska plommon
75 g Svenskt Smör
1 dl socker
skal och saft av 1/2 citron
2 krm kardemumma

Tillagning:

Dela plommonen och kärna ur dem. Blanda smör, socker, citronskal, citronsaft och kardemumma i en låg vid kastrull. Låt det få ett uppkok. Lägg i hälften av plommonhalvorna och koka dem mjuka. Ta upp plommonen och lägg dem i en skål. Koka resten av plommonen mjuka. Ta upp dem och lägg i skålen. Koka ihop lagen något. Häll den över plommonen.

Sätt ugnen på 200º. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal. Rör ner mjöl och gräddfil. Vispa vitorna till hårt skum och vänd för-siktigt ner dem. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.

Servera kakan med plommonkompotten.

Källa: Godare Mat

Ytterligare ett bra skäl till att signa Matbrevet är att prenumeranterna får rabatt på uppgraderade medlemskap när Godare Mat öppnar dörrarna i mars...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0