Förälskad...
OK, jag erkänner. Jag är förälskad, hur kan man inte bli det med Mat-Tina? Fast, det är en hopplös förälskelse, det är en kvinna för alltid utom räckhåll. Jag får trösta mig med något gott från Godare Mat istället...
Persikopaj med kokostäcke (8 bitar)
Ingredienser:
Persikopaj:
100 g Svenskt smör, kallt och skuret i kuber
100 g florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 burk (ca 800 g) persikor
Kokostäcke:
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl kokos
40 g Svenskt smör, smält
Vaniljyoghurt:
2 dl Turkisk Yoghurt
3 dl vaniljsås
Tillagning:
Persikopaj:
Blanda smör, florsocker, mjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform (20 cm i diameter) med deg och nagga botten med en gaffel. Ställ in i frysen i 1 timme. Grädda pajskalet i 200°C, ca 10 minuter. Låt persikorna rinna av och lägg dem i pajbottnen.
Kokostäcke:
Vispa ihop ägg och socker. Rör i kokos samt smält smör. Fyll pajskalet med kokosfyllningen och grädda i 175°C, ca 20 minuter.
Vaniljyoghurt:
Blanda ihop och servera till pajen.
Källa: Godare Mat
Prenumerera på Matbrevet du också och få en massa läckra recept direkt till din e-mail varje vecka...
Persikopaj med kokostäcke (8 bitar)
Ingredienser:
Persikopaj:
100 g Svenskt smör, kallt och skuret i kuber
100 g florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 burk (ca 800 g) persikor
Kokostäcke:
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl kokos
40 g Svenskt smör, smält
Vaniljyoghurt:
2 dl Turkisk Yoghurt
3 dl vaniljsås
Tillagning:
Persikopaj:
Blanda smör, florsocker, mjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform (20 cm i diameter) med deg och nagga botten med en gaffel. Ställ in i frysen i 1 timme. Grädda pajskalet i 200°C, ca 10 minuter. Låt persikorna rinna av och lägg dem i pajbottnen.
Kokostäcke:
Vispa ihop ägg och socker. Rör i kokos samt smält smör. Fyll pajskalet med kokosfyllningen och grädda i 175°C, ca 20 minuter.
Vaniljyoghurt:
Blanda ihop och servera till pajen.
Källa: Godare Mat
Prenumerera på Matbrevet du också och få en massa läckra recept direkt till din e-mail varje vecka...
Kommentarer
Trackback