Förälskad...

OK, jag erkänner. Jag är förälskad, hur kan man inte bli det med Mat-Tina? Fast, det är en hopplös förälskelse, det är en kvinna för alltid utom räckhåll. Jag får trösta mig med något gott från Godare Mat istället...

Persikopaj med kokostäcke (8 bitar)

Ingredienser:

Persikopaj:

100 g Svenskt smör, kallt och skuret i kuber
100 g florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 burk (ca 800 g) persikor

Kokostäcke:

2 ägg
1 dl strösocker
4 dl kokos
40 g Svenskt smör, smält

Vaniljyoghurt:

2 dl Turkisk Yoghurt
3 dl vaniljsås

Tillagning:

Persikopaj:
Blanda smör, florsocker, mjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform (20 cm i diameter) med deg och nagga botten med en gaffel. Ställ in i frysen i 1 timme. Grädda pajskalet i 200°C, ca 10 minuter. Låt persikorna rinna av och lägg dem i pajbottnen.

Kokostäcke:
Vispa ihop ägg och socker. Rör i kokos samt smält smör. Fyll pajskalet med kokosfyllningen och grädda i 175°C, ca 20 minuter.

Vaniljyoghurt:
Blanda ihop och servera till pajen.

Källa: Godare Mat

Prenumerera på Matbrevet du också och få en massa läckra recept direkt till din e-mail varje vecka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0