Go Thai

För det mesta planerar jag inte middagsmenyn förrän jag står i affären och ser vad som är fräscht för dagen, men ibland hinner man inte det, som imorgon, och då tittar jag in på Godare Mat för att få uppslag...

Paneng Nua (4 portioner)

Ingredienser:

500 g nötfärs
1 dl vetemjöl
3 msk matolja
1 burk (400 ml) Coconut milk
2 msk (81 ml kryddglas) Thai Red Curry
2 msk jordnötter, hackade (spara några till garnering)
1 msk socker
1 msk Fish sauce
1/2 kruka Thaibasilika, färsk

Tillagning:

Forma färsen till små runda bollar, 2,5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper. Häll i kokosmjölk, Red Curry, jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.

Garnera med färsk Thai Basilika och jordnötter. Servera tillsammans med ris eller Egg Noodles.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0