God Middag...
Dagens Rätt på Godare Mat...
Kalventrecôte Sweet`n´Sour (4 portioner)
Ingredienser:
4 skivor entrecôte à 140 g st
½ tsk svartpeppar, grovmalen
4 dl ljus buljong, gärna kalv eller kyckling
2 st Lagerblad
6 st korn kryddpeppar
8 st morötter med blast
8 st små steklökar eller scharlottenlökar
1½ dl vispgrädde
½ dl creme fraiche
1-2 tsk ättika
1-2 msk strösocker
1 msk smör
1/2 kruka dill, färsk
Tillagning:
Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek entrecôterna på bägge sidorna. Krydda ordentligt med peppar och salt. Stek dem färdiga i pannan (innertemperaturen 57°).
Tag en gryta och häll i buljongen. Tillsätt lagerblad och kryddor och låt det koka upp. Skala lökarna och morötterna under tiden. Dela morötterna på mitten och lägg i dom och lökarna och låt dem koka precis färdiga. Lyft upp grönsakerna och kyl ner dem.
Slå i grädden och creme fraichen. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter. Sila bort kryddorna och smaka av med ättika och socker. Mixa eller vispa kraftigt i smöret samt tillsätt salt och peppar. Vid servering tillsätts den hackade dillen.
Lägg lökarna och morötterna i en kastrull med smör och några matskedar vatten. Låt vatten och smör koka in i morötterna och krydda ordentligt med grovmalen svartpeppar.
Källa: Godare Mat