Godis är gott...
Så ger sig sötsuget till känna igen, tur att det finns hur mycket som helst att hämta på Godare Mat. De som prenumererar på Matbrevet får dessutom alla recepten och fler direkt i sin e-mail varje vecka...
Rom-russin-tryffel (ca 30 st)
Ingredienser:
1 dl russin
3/4 dl mörk rom
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk snabbkaffe
3/4 dl mörkt muscovado socker
Garnering:
100 g mörk choklad
florsocker med chokladsmak
Tillagning:
Lägg russinen i romen och låt dra ett dygn. Finhacka russinen. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och snabbkaffe. Tillsätt smör och chokladhack och rör tills detta är smält. Blanda i de hackade russinen. Ställ i kylskåp för att stelna. Rulla kulor som doppas i smält choklad och därefter rullas i florsocker med chokladsmak.
Källa: Godare Mat
Rom-russin-tryffel (ca 30 st)
Ingredienser:
1 dl russin
3/4 dl mörk rom
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk snabbkaffe
3/4 dl mörkt muscovado socker
Garnering:
100 g mörk choklad
florsocker med chokladsmak
Tillagning:
Lägg russinen i romen och låt dra ett dygn. Finhacka russinen. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och snabbkaffe. Tillsätt smör och chokladhack och rör tills detta är smält. Blanda i de hackade russinen. Ställ i kylskåp för att stelna. Rulla kulor som doppas i smält choklad och därefter rullas i florsocker med chokladsmak.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback