Gott & Nyttigt
En udda kombination? Kanske. Men gott... Ett av många härliga bröd på Godare Mat...
Hallonbröd
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
3½ dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1½ dl solrosfrö
2 dl hallon (går bra med frysta)
1 dl linfrö
2 dl hasselnötter
4 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
Tillagning:
Sätt ugnen på 175ºC. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrö, linfrö, hallon och hasselnötter i en bunke.
I en annan bunke blandas filmjölk, bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en homogen massa.
Smörj en avlång form 1½ liter. Fyll formen och platta till, strö lite mjöl över. Grädda brödet i ca 1½ timme. Täck med folie om det blir för mörkt.
Stjälp upp brödet på galler och låt vila inlindat i en kökshandduk minst 4 timmar.
Hallonen kan bytas ut mot torkad frukt som russin aprikoser eller katrinplommon.
Källa: Godare Mat