Hungrig...

Det slår aldrig fel, varenda dag säger magen att NU VILL JAG ÄTA!!!

Buljongkokt falukorv (4 portioner)

Ingredienser:

3 dl gräddfil
2 msk frysta provensalska örter
2 msk riven pepparrot
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
500 g falukorv
1 liter hönsbuljong
1 lagerblad
2-3 vitpepparkorn
1 dl gröna ärtor

Tillagning:

Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt.

Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter.

Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår.

Lägg i ärtorna på slutet.

Servera med ört- och pepparrotssåsen.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0