Hungrig...
Det slår aldrig fel, varenda dag säger magen att NU VILL JAG ÄTA!!!
Buljongkokt falukorv (4 portioner)
Ingredienser:
3 dl gräddfil
2 msk frysta provensalska örter
2 msk riven pepparrot
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
500 g falukorv
1 liter hönsbuljong
1 lagerblad
2-3 vitpepparkorn
1 dl gröna ärtor
Tillagning:
Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt.
Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter.
Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår.
Lägg i ärtorna på slutet.
Servera med ört- och pepparrotssåsen.
Källa: Godare Mat
Buljongkokt falukorv (4 portioner)
Ingredienser:
3 dl gräddfil
2 msk frysta provensalska örter
2 msk riven pepparrot
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
500 g falukorv
1 liter hönsbuljong
1 lagerblad
2-3 vitpepparkorn
1 dl gröna ärtor
Tillagning:
Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt.
Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter.
Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår.
Lägg i ärtorna på slutet.
Servera med ört- och pepparrotssåsen.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback