Imorgon bakas det...
Lågkonjunktur i skafferiet, dags att baka lite nytt bröd... Kan ta mig tid till det nu när Matbrevet är skickat och klart för den här veckan och de första reklamprylarna också är klara...
Brytbröd (20 portioner)
Ingredienser:
5 dl kallt vatten
3 msk ljust muscovadosocker
0,5 dl kallpressad rapsolja
ca 600 gr vetemjöl special
300 gr vetemjöl special fullkorn
25 gr jäst
15 gr salt
vallmofrö
1 uppvispat ägg till pensling
Tillagning:
Häll vatten, mjöl, socker och rapsoljan i köksmaskinens bunke, dela jästen i småbitar och lägg i.
Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter, tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Smörj en djup ugnsplåt med lite rapsolja, dela degen i 35 bitar ca 35 gr styck, rulla dem till bollar och placera dem i en långpanna med ca 1 cm mellanrum.
Pensla med ägg och strö den mängd vallmofrö du vill ha över, själva gillar vi mycket.
Låt jäsa i ca 2 timmar under bakduk eller i kylen över natten, grädda ca 16 minuter i mitten på ugnen 230 grader till brödet har en kärntemperatur på 97 grader.
Låt brödet svalna på brödgaller utan bakduk.
Källa: Godare Mat
Brytbröd (20 portioner)
Ingredienser:
5 dl kallt vatten
3 msk ljust muscovadosocker
0,5 dl kallpressad rapsolja
ca 600 gr vetemjöl special
300 gr vetemjöl special fullkorn
25 gr jäst
15 gr salt
vallmofrö
1 uppvispat ägg till pensling
Tillagning:
Häll vatten, mjöl, socker och rapsoljan i köksmaskinens bunke, dela jästen i småbitar och lägg i.
Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter, tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Smörj en djup ugnsplåt med lite rapsolja, dela degen i 35 bitar ca 35 gr styck, rulla dem till bollar och placera dem i en långpanna med ca 1 cm mellanrum.
Pensla med ägg och strö den mängd vallmofrö du vill ha över, själva gillar vi mycket.
Låt jäsa i ca 2 timmar under bakduk eller i kylen över natten, grädda ca 16 minuter i mitten på ugnen 230 grader till brödet har en kärntemperatur på 97 grader.
Låt brödet svalna på brödgaller utan bakduk.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback